Advent első vasárnapja idén december 3-ára esik. Az ünnepi forgatag megvár. Készüljünk idén másképp a Karácsonyra, az eljövetelre. Az alábbi példák nem hagyományos megoldások az asztaldíszre, gyertyagyújtásra.

Befőttesüvegbe helyezett gyertya vagy mécses, az üveg nyakánál többször körbetekert zsinórral. A gyertya körül bármilyen nem gyúlékony anyagot használhatunk, például durva sót vagy apró szemű fehér babot. Egy hosszabb tálra helyezve, kiegészítve egy boróka- vagy kagylós tuja ágacskával jól mutat az asztalon vagy a komódon.

A zöld citrom vagy Caribi Lime kiváló kelyhe lehet a mécseseknek. Négy csészealj, négy lime, pozsgás- vagy fenyőággal és citrusos illat lengi be a teret.

Régi megkopott virágcserépbe helyezett tömbgyertya. Ha tudunk örökzöld eukaliptuszt ágat vagy szőlőindát szerezni, formáljunk koszorút belőle, vezessük végig a cserepek közt.

A geometrikus letisztultság kedvelőinek való fehér fém kubus hosszú gyertyákkal, rozmaring ággal. A háttérben a holland festő Jan Wermeer van Delft Leány gyöngy fülbevalóval című festményének egy változata látható.

A teáskészlet egyik darabjában elkészített asztaldísz ugyanúgy felidézi szimbólumaival az Adventet. Oázisba rögzített gyertyák, tövénél moha, toboz és szalag.

Bármilyen dobozt, ládikát, kaspót beavathatunk. A termések is és a koszorúk is csoportba helyezve mindig szebben mutatnak.

Újszerű koszorút alkot a kötött sál a négy gyertya körül, melyet a hengeres üveg kelyhek védenek meg a láng hőjétől. Fehér, ezüst és szürke harmóniája.

Tömbgyertya apró mintás szalaggal átkötve. A gyertyák meggyújtásának sorrendjére a csipesszel rögzített számok hívják fel a figyelmet. Ne gondoljuk hogy nincs megtervezve a színek, minták és formák aránya.

A karácsony illata – ez lehetne a címe ennek a kompozíciónak. Gyűjtöttél elég fahéjrudat hozzá?

Kellemes készülődést!

Képek forrása: Pinterest

Pin It on Pinterest